fredag 17 augusti 2012

Dramaturgi 4


Eftersom mina frågor kring dramaturgi aldrig sinar och eftersom jag inte riktigt vet vem jag ska ställa dem till, var det lika bra att skaffa sig dramaturgibibeln "alla" talar om. The Writer's Journey av Christopher Vogler. Vogler har jobbat en herrans massa år i Hollywood vilket bådar gott. Att han redan i förordet påpekar vikten av att behålla sin kulturella särart samt inte blint följa givna modeller, utan istället våga sätta sin egen prägel och hitta på egna varianter, låter ännu bättre.
Jag ska skriva mitt namn i fetstil på försättsbladet och aldrig, aldrig låna ut boken. 
My precious ...

2 kommentarer:

Kati sa...

Snart är den My Precious too... :) Jag blev så nyfiken att jag beställde en jag med. Tror jag kan lära mig en hel del om det där som är ett av mina största komplex.
Mvh *en som gillar how to books on writing*.

Annika Estassy sa...

Hurra! som Åsa skulle sagt ... :)