onsdag 14 november 2012

Ålandsbåt

Ålandsbåtar är egentligen inte min grej, men det går inte att hitta mer prisvärda alternativ när det kommer till konferenslokaler. Dessutom är mina kollegor trevliga och havet lugnt, så allt känns bra.
Den övriga passagerarskaran består i huvudsak av pensionärer. De är  överallt och de är festsugna.
Pensionärer kan vara rätt så duktiga på att inmundiga starka drycker har jag märkt.Har de dessutom tillgång till rullatorer kan det bli spännande värre.
Jag ska också bli en vild pensionär vad det lider.  Nu är jag bara medelålderstråkig, och tycker att det är lite scary med berusade rullatorer. Säkrare då att dra sig tillbaka till hytten för att läsa och skriva.
Kollegorna får försöka att ha roligt utan mig.

4 kommentarer:

Anneli Stålberg sa...

Det låter onekligen lite läskigt! :) Hoppas du får sova gott.

Jane Morén sa...

Fin bild på dig, gillar svartvitt. Sedan hoppas jag snart få läsa något su skrivit, nu har jag följt din resa från första skrivkursen till blivande författaren, men aldrig läst en rad, det ska bli kul att se vilken värld du målar upp.
Finlandsbåtar kan vara ok, starka drycker och vågor däremot, sjösjuk kan man bli, kul att de gamla har roligt.

Åsa Hellberg sa...

Tänk att kunna ha en sådan där klänning. Mina överarmar är numera som Ålandshav ... när det blåser.

Annika Estassy sa...

Ha ha Åsa, nej det är de inte, de är snygga. Var inte så sträng mot dig själv.
Jane - min lilla novell kommer i Året Runt någon gång efter jul! Kortromanen/följetongen vet jag ännu inte om tidningen gillar ... Och visst är det kul när pensionärerna festar loss. Jag håller mig undan bara.
Stoppade i öronpropparna och somnade ...