söndag 2 december 2012

Novell på väg

Ca 13.000 tecken. Så lång ska en novell till Året Runt vara. Jag skrev texten igår eftermiddag, redigerade under kvällen och redigerade igen tidigt i morse. Jag är som bekant petig med språket och noga med detaljerna. Novellen ligger nu i redaktörens brevlåda. Hoppas att hon gillar den ... T säger att hon kommer att göra det men det är lika nervöst varje gång att få sin berättelse bedömd, oavsett om det handlar om en novell, följetong eller roman.

Vi firar första advent med att åka in till stan och se Bedragaren. Kanske att vi tar en liten fika också, när vi ändå är ute och luftar oss.

Nu har vi sett den - och gillat! En genomcynisk och ändå mänsklig berättelse om makt, begär och en önskan om att göra rätt genom att göra ... fel. Richard Gere är lysande som finansmannen Richard Miller, och Susanne Sarandon som spelar hans hustru är givetvis lika bra hon. 
Betyget blir en 4:a.

3 kommentarer:

Anneli Stålberg sa...

Klart hon kommer att gilla det! Lycka till!

Anne Jonsson sa...

Jag håller tummarna för att hon gillar din novell, det tror jag säkert hon kommer att göra.
Var filmen bra? Den lät bra och jag blev lie nyfiken på den.

Annika Estassy sa...

Jag gillade den! Men så älskar jag den här typen av täta berättelser om moraliska dilemma. Intressant att se hur manusförfattaren får oss att hoppas att "skurken", en typisk anti-hjälte, ska klara sig.