torsdag 7 mars 2013

Snart blir det korrekturläsning

På måndag är det dags för korrläsning. Då kommer inlagan till Solviken tillbaka från tryckeriet och tryckfelsnissarna ska utplånas. Förlaget anlitar även en extern korrekturläsare vilket känns underbart lyxigt.
Sällan har jag längtat så mycket efter att det ska bli måndag ... I helgen ska jag köpa mig en sprillans ny korrekturpenna. En röd en. Och korrekturtecknen sitter som en smäck sedan många år tillbaka, tack och lov.

4 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Så skönt med extern korrläsare! Jag blir lätt blind för mina egna korrfel.

Annika Estassy sa...

Det blir vi ju eftersom vi kan vår text utan och innan. Ja, det känns jätteskönt att någon annan än jag ska läsa. Jag hade tänkt att även T skulle få jobba lite ... :)

Nina sa...

Röda pennor är det bästa. Det liksom KÄNNS som att man går in i korrekturrollen.

Ebba Range sa...

Håll i pennan och T!