lördag 8 juni 2013

Istället för prinsessbröllop

Och nu kom sommarregnet. Lätt och försiktigt strilar det ner, utan att slå ner pionerna.
Vilken dag vi haft. Den tillbringades utomhus i gassande sol och det är först nu, när jag satt mig med paddan i knät som jag blir påmind om att det varit (är?) prinsessbröllop. Hade helt glömt bort det. Jag har istället ägnat denna lördag åt att gallra ur vresrosorna iklädd endast linne. Mina armar ser ut därefter. Dessutom har jag rensat rabatterna och klippt vår mininala gräsmatta. Fyllt kopparbaljan som står vid stugknuten med salvia, och krukorna på planteringsbordet med Heliotrop. Och grävt. Och rensat. Och planterat ännu mer.  Och kört ett oräkneligt antal gånger med skottkärran till brashögen och komposten.
Vi hann även med att sjösätta båten samt att sitta och beundra den nymålade södergaveln. Målarfirman hade lovat att jobbet skulle vara klart när vi kom ut igår och det var det också. Jag, i min tur, hade hotat med att dra bort en tusenlapp för varje rosranka som målarna hade av (min vackra Flammentanz som jag är så rädd om) och det gjorde susen - samtliga var kvar.
Det ljusnar söderifrån.
T lagar middag och jag dricker vin.
Vi har det bra.

1 kommentar:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Gallrade också och svor som vanligt åt att jag sliter ut mina trimmers... kamp mot brännässlor och ogräs, ganska ljuvligt eftersom blommorna också slår ut och allt prunkar. Och regnet slapp jag. Å andra sidan har jag ingen T att dricka vin med när det regnar :)