söndag 20 oktober 2013

Slutet

Jag har kommit till slutet av mitt manus Croissants till frukost, ska strax skriva det sista kapitlet. De fyrtio första sidorna är ordentligt redigerade och korrade och har mejlats iväg till förlaget som behöver dem när boken ska säljas in.
Det är med vemod som jag snart sätter punkt för berättelsen om Gabriel och Cecilia. Jag har fäst mig så vid dem, de har blivit till människor av kött och blod som får mig att skratta men också känna en viss sorg.
Ett sista kapitel.
Snart släpper jag Gabriel och Cecilia fria, snart kommer jag inte att lägga mig i deras liv längre.

2 kommentarer:

Kati sa...

Förstår att det är blandade känslor här. Lättnad över att vara klar men också ett visst vemod, kanske? Man fäster sig ju vid de där filurerna och ibland kan det kännas lite tråkigt att lämna dem, och inte få vara med på deras fortsättning.

Åsa Hellberg sa...

Hurra, grattis!!