onsdag 15 januari 2014

Alla dessa val ...

Tunnelbaneläsning
När jag kommer till rulltrappan ner till tunnelbaneperrongen ser jag att jag har en minut på mig att springa ner (och alla som åkt blå linjen vet hur långa de rulltrapporna är) och kasta mig in i den närmaste vagnen som kommer att vara proppfull. Inte bara att jag inte får sitta, förmodligen finns det inte heller något utrymme att stå och läsa. Istället kommer jag att ha fullt sjå med att väja för ryggsäckar som idioter till medpassagerare inte haft vett att ta av sig.

Eller så väljer jag att stå i rulltrappan, inte springa, och lugnt gå bort till en sittbänk, ta fram min bok och läsa den i sex minuter, resa mig när nästa tåg kommer in, sätta mig ner igen och fortsätta att läsa hela vägen till Kungsträdgården.

Svårt val.

7 kommentarer:

Manilla sa...

Tycker du ska välja det senare alternativet och njuta av din resa i lugn och ro. Och en dag kommer du kanske stöta på mig som också åker blå linje till Kungsträdgården var eviga dag:)Vad världen är liten!

Åsa Hellberg sa...

Ibland känns det skönt att slippa välja och sitta lugnt kvar i soffan. Å andra sidan gillar jag tunnelbanan, men det kanske är för att jag inte åker så ofta.

Ebba Range sa...

Hoppas du valde det senare alternativet :)

Annika Estassy sa...

Det kände slätt att välja bort stressen idag.
Åsa - gillar också T-banan men inte så mycket i rusningstid. Gillar nog soffan bättre då. :)

Annika Estassy sa...

Manilla - vi får hålla uppsikt efter varandra! :)

Manilla sa...

Ja, det får vi:)

Thesa82 sa...

Jag hade själv utan tvekan valt det senare alternativet ;)