måndag 6 januari 2014

Dagens insikt

Jag läste en riktig toksågning av Solviken nyss, någon som tyckte att det var det sämsta den läst (eller snarare lyssnat på). Någonsin. Wow!
Det märkliga var inte att vederbörande måste haft en otrolig tur som aldrig stött på värre litteratur i sitt liv än Solviken, det märkliga var min egen reaktion. Eller snarare brist på densamma.
För några månader sedan hade jag blivit bedrövad, nu ryckte jag på axlarna och det var riktigt skönt. Som om jag skådat ljuset eller så ...
Det jag nämligen kommit fram till är att jag inte kan göra alla nöjda. Jag har även insett att jag måste fokusera på positiv energi, inte negativ. Det gäller inte bara skrivandet, utan det mesta i livet. Konstruktiv kritik ska jag förstås även fortsättningsvis lyssna på, men resten ... A la bonne heure!
Ibland är det riktigt härligt att ha blivit gammal och klok.

9 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Kritik kan vara bra och konstruktiv, den kan vara illvillig och elak. Du är klok som lyssnar till din egen inre röst. Du vet vad du gjort - och är stolt över det men ändå öppen för intressant kritik. Det är så man går vidare tror jag.Och det gör du :) Kram

Kati sa...

Fy vad tråkigt, men skönt att du ändå kan låta det rinna av, lite som att hälla vatten på en gås, hihi. ;-)

Karin sa...

Hur var det Harry Schein sa – orättvis kritik kan jag stå ut med, det är den rättvisa som svider. Någon hade en dålig dag, tydligen, och hade nog reagerat lika på vilken bok som helst. Härligt att kunna skaka av sig bara!

Annika Estassy sa...

Gås är mitt andra namn. :)
Harry Schein visste vad han talade om. Jag gör hans ord till mina!

Susanne Olars sa...

Bra insikt att komma fram till, det där att man inte ska ta åt sig av en sån sågning. Och ännu bättre att klara av det i praktiken också. Jag håller med, gammal och klok är ett underbart tillstånd!

Manilla sa...

Ser fram emot att bli gammal och klok! :) Du har helt rätt inställning, blir dock ganska sugen på att tipsa personen om riktigt illa skriven litteratur så hen får lite perspektiv. Och Heja dig och den positiva energin. Den bunkrar jag också:)

Annika Estassy sa...

Jag vet! Så tänker jag också men samtidigt har man ju rätt till sin åsikt. Har jag hört ... ;)

Katinka sa...

Det är det svåraste, att inte alla kan bli nöjda. Den där recensenten som jag verkligen beundrar, den där bloggaren som jag gillar, visst skulle det göra ont om just dom sågade mig. Om jag blir publicerad kommer jag att be min man sålla bort alla negativa kommentarer och bara visa mig de positiva :-)

Annika Estassy sa...

Klokt, Katinka! :) Och inte "om" du blir publicerad, utan "när" ...