onsdag 5 mars 2014

Orden - en formbar materia

Det ingår i mitt arbete att skriva texter, om än inte skönlitterära. Piece of cake tänker många. Jag som ändå har skrivandet i fingrarna - hur svårt kan det vara för mig att slänga ihop ett inspirerande bidrag till en verksamhetsberättelse eller ett brev till våra politiker eller ett uppmuntrande mejl till medarbetarna?
Ni skulle bara veta ...
Saken är den att jag, faktiskt, lägger ner lika mycket jobb på den typen av texter som på mina böcker. Kanske för att jag är medveten om ordens värde och makt, kanske för att jag är en petimäter. Men framför allt för att jag vill att budskapet vi går ut med, når dem det är ämnat för.
Jag har alltid varit medveten om att den som kan uttrycka sig även kan påverka. Men att orden var en så formbar materia som de är, att de går att töja, vrida och vända - det är något som mitt skönlitterära skrivande fått mig att upptäcka.

3 kommentarer:

Manilla sa...

Känner igen mig så i det du skriver! Skulle kunna sitta en hel dag och bara prata om ord, meningar, stycken, kapitel. Det är magiskt när allt stämmer och texten bara andas fritt.

Åsa Hellberg sa...

När jag jobbade på en marknadsavdelnig, strax innan jag debuterade, fick jag höra av marknadschefen att jag inte kunde skriva.
Så jag har inte din talang, helt klart:)

Annika Estassy sa...

Gick ju rätt så bra för dig ändå, Åsa ... :)