lördag 29 mars 2014

Projekt Rosie

Någonstans utanför Norrtälje där höstsådden börjat färga åkrarna gröna, finns en kursgård. Där befinner jag mig, tillsammans med en drös med böcker och boknördar. Samtliga  kvinnor. Ja, inte böckerna då. Helgen ska ägnas åt läsning, förstås, men även åt att diskutera det vi läser. Tipsa och inspirera varandra. Dessutom umgås vi. Äter. Pratar. Och ovanför vår kursgård strålar solen från en molnfri himmel.
I morgon ska jag delta i ett författarsamtal, berätta om processen. Ser fram emot det, tycker om att tala om mitt skrivande.
Boken jag just nu läser är Projekt Rosie av Graeme Simsion. T har läst den före mig och tyckte bra om den i början men blev sedan mindre förtjust. Det gäller inte mig. Jag är förtjust mest hela tiden, tycker om den udda karaktären Don som bestämt sig för att skaffa sig en fru och som i mycket påminner om Melvin som spelades av Jack Nicholson i filmen Livet från den ljusa sidan. Med den skillnad att Ron är genuint snäll och förmodligen har en annan diagnos än den Melvin har.
Projekt Rosie rekommenderas till alla dem som gillar nördar och välskrivna romantiska komedier.

3 kommentarer:

Manilla sa...

Tack för tips!

Frida sa...

Gillar den boken skarpt! "Vet du vad han har gjort nu" fick min man höra hela tiden medan jag läste den.

Annika Estassy sa...

Skrattar och ler om vartannat även om berättelsen i grunden är ganska tragisk.