måndag 14 april 2014

Härlig kokbok helt utan bilder


För några veckor sedan, när jag var på läsretreat i Roslagen, kom vi att tala om kokböcker. Om att läsa dem, eller snarare titta i dem. För dagens kokböcker är ju lika mycket fotoböcker som receptsamlingar.
Samtalet fick mig att tänka på en kokbok vi har hemma och som inte innehåller en enda bild men som inte är mindre njutbar för det - Mireille Johnstons Det provensalska köket. Jag köpte den för många år sedan och tycker fortfarande mycket om den. Har lagat massor ur den (på den tiden jag lagade mat) och allt blev otroligt gott.
I förra veckan berättade min förläggare att han vid sidan om diverse skönlitteratur även läser just denna kokbok och att den får honom att vilja emigrera till Frankrike.
Två själar, en bok. Tillfällighet eller trend? En frankriketrend, kanske ...
Croissants till frukost, någon?

Inga kommentarer: