fredag 30 maj 2014

Råkallt ute men varmt inombords

Förra helgen: 25 grader i skuggan. Denna: 10 grader. Jag försöker att klämkäckt intala mig att omväxling förnöjer men lyckas inte lura mig själv. Avskyr att det, oavsett årstid, kan bli så jädrans kallt i vårt vackra land. Har aldrig vant mig vid det och kommer inte att göra det heller.
Sjösättningen av båten fick vänta - vi tar nya tag i morgon. Dagen tillbringades istället inomhus, med böcker och mys. Ikväll var det marknadsafton i Norrtälje och jag stod i Norrtälje bokhandel för att signera mina böcker. Ute var det fortfarande lika kallt men inne i butiken möttes jag av bokhandlaren Caroline som slukat och älskat båda mina böcker. Genast blev jag varm igen.

2 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Här är en till som avskyr kyla! I Göteborg har vi dock haft 20 grader. Det gjorde inte mig mycket gladare eftersom jag varit instängd på kontor hela dagen, men ändå. Hellre 20 grader och strålande sol utanför fönstret, än tio grader och regn.

Annika Estassy sa...

Tur att jag kan skriva om varmare trakter och drömma mig bort ...