tisdag 10 juni 2014

Två nya svenska förlag har sett dagens ljus

Förlaget Kalla Kulor, känt för sin något grabbiga och tuffa profil, startar ett imprint "för att ge ut skönlitterära pärlor som bosätter sig i hjärtat (och för att göra världen lite roligare)."
Lavender Lit heter det nya förlaget och som namnet antyder är det bland annat feelgood (återigen ...) som står i fokus. En annan genre på förlagets utgivningslista är crossover litteratur, dvs böcker som riktar sig till unga vuxna.

Även duktiga Sekwa, specialiserat på fransk litteratur, har startat ett imprint, ETTA förlag, och tar sig därmed över den engelska kanalen: "Vi ger ut noggrant utvalda godbitar ur den samtida engelskspråkiga litteraturen. Författare som är nummer ETT i sin genre."
Först ut på utgivningslistan är Maggie O'Farrells Sommaren utan regn. Eftersom jag inte läst den ännu, vet jag inte om den kan klassas som feelgood men av recensionerna att döma är det en varm relationshistoria som berättas.

Jag blir så inspirerad av att min typ av litteratur är på frammarsch att jag vaknade klockan fem idag, med en färdig idé till den där följetongen som Året Runt vill att jag ska skriva åt dem!

4 kommentarer:

Pia sa...

Hej, ramlade in på din blogg och började läsa. Bloggar själv om mitt skrivande, teater mm på www.piaw.se Alltid kul med nya förlag, jag redigerar mitt bokmanus nu och ska göra en vända hos förlagen till höstkanten. Håller på att fila på ett följebrev. Har du några tips där?
MVH
Pia Widlund

Anonym sa...

Intressant med feelgood OCH ungvuxen… Kanske ta en sväng förbi där. :-)

Manilla sa...

Tack för fortbildningen;) Och kul att inspirationen spirar!

Annika Estassy sa...

Välkommen hit Pia! På debutantbloggen.wordpress.com hittar du bra tips för följebrevet. Överhuvudtaget hittar du en massa bra saker där. :)

Eva - tycker jag absolut att du ska!

Manilla - jo. :)