torsdag 30 april 2015

Läsfrämjande och bokade skrivdagar

Att jobba läsfrämjande är bland det bästa jag vet och det var precis vad jag ägnade mig åt igår eftermiddag. Dessutom fick jag träffa Gertrud Hellbrand som berättade om sin bok Veterinären, vinnare av Studieförbundet Vuxenskolans författarpris 2014.
En mycket inspirerande eftermiddag och precis vad jag behövde - har ju en egen bok att skriva. Jag ligger fortfarande i fas med min deadline även om det kan bli på målsnöret. Vill hinna grovredigera också innan någon får titta på texten.
Så något stressad är jag allt. Men så lunchade jag med en vän som undrade varför jag inte tog lite ledigt i maj för att hinna skriva. "Du är ju alltid på jobbet och måste ha massor av tid att plocka ut."
Förvisso, men jag har svårt att skaka av mig den lutheranska delen av min personlighet. I vilket fall lydde jag hennes råd, tog upp kalendern i mobilen och bokade in tre (!) hela skrivdagar i maj. Bara så där. Jag är fortfarande i chock.

1 kommentar:

Anna Hansson sa...

Vad avundsjuk jag blir, jag hade också velat lyssna på Gertrud Hellbrand!