söndag 12 april 2015

Trettontusen ord kvar

Ytterligare tusen ord skrivna och jag tror att jag kommer att behålla varenta ett av dem.
Det var för ett och ett halv år sedan som Louise dök upp i mitt huvud för första gången. Det krävdes flera månaders marinering innan jag kunde börja skriva om henne och när jag väl var igång dröjde det inte länge förrän en massa saker kom emellan och jag varken hade tid eller ork att umgås helhjärtat med min nya hjältinna.
Dessutom fick jag inte riktigt grepp om henne. Vem var hon under ytan, varför såg hennes livsval som de gjorde och vad behövde hon lära sig av den resa jag tänkte dra ut henne på? 
Bilden klarnade allteftersom och just nu är vi bästisar, Louise och jag. Förhoppningsvis fortsätter vi att vara det de cirka trettontusen orden som återstår att skriva innan jag har ett råmanus klart. Om mitt synopsis håller vill säga. Med Louise kan man aldrig riktigt veta.

1 kommentar:

Pia sa...

Kul när man blir kompis med sina figurer som man skriver om. Min familj som jag skrivit om, blev nästan min riktiga familj när jag var som mest nergrottad i boken!