lördag 18 april 2015

Varde ljus

Dagens inköp.
Precis innan jag skulle somna igår kom jag på den allra sista pusselbiten, den som ska in i mitt nya manus och göra bilden hel. En liten detalj egentligen men ack så viktig. Som vanligt innebär det såväl justeringar i det jag redan skrivit som helt nya scener. Men det är ju det som är det roliga med att skriva romaner, att modellera fram sin berättelse. Solviken knådade jag om ett antal gånger innan jag var nöjd. Croissants till frukost knådade sig själv på något vis. Men med manus 3 tycks jag alltså vara tillbaka i knådartagen.

Överhuvudtaget tycks min berättarhjärna vara ordentligt påkopplad just nu - jag har redan klart för mig vad mitt fjärde manus ska handla om! Det blir en helt ny berättelse och jag VET att den blir awesome, som min son skulle sagt.

Och så har jag varit på biblioteket i Mantorp för att prata om mitt skrivande. Förhoppningsvis var åhörarna lika nöjda som jag efteråt. Jag blev fantastiskt väl omhändertagen av bibliotekspersonalen. Har jag sagt att jag älskar bibliotek?
Stort tack för en härlig kväll!

2 kommentarer:

Emelia sa...

Tack för en jättetrevlig kväll1! Varmt välkommen åter!
/Emelia och Kristina
(Personalen på biblioteket i Mantorp)

Pia sa...

Va kul att få åka omkring och berätta om sitt skrivande! Visst modellerar man. Fram och tillbaka, men oftast blir det bättre och det är så skönt när man kommit på något bra!