fredag 19 juni 2015

Midsommarafton

Det regnar lite varstans i landet dock inte på Vätö. Inte för att solen skiner och kallt är det men det gör inget, sommaren är grön och frodig och andlöst vacker.

Mina rosor, fulla i knopp. Härliga busk- och klätterrosor som rådjuren låter vara i fred. Samma sak med pionerna.

Midsommarbuketten innehåller sju sorters blommor: hundkex, fibbla, rödklöver, gökblomster, humleblomster, smörblomma och midsommarblomster. Jag låter dem stå i vasen istället för att lägga dem under kudden - jag har ju redan min T och hyser ingen som helst önskan att drömma om någon annan.

Däremot drömmer jag om mitt fjärde romanmanus. Långsamt börjar berättelsen ta form i mitt huvud. Jag vet var den ska utspela sig och när. Jag vet även vem som kommer att vara huvudpersonen samt temat, vad jag vill förmedla. Konflikterna finns där, några tydligare än andra. Än återstår en hel del tankearbete och skissande innan jag kan börja skriva på riktigt men det rycker i fingrarna och pirrar i magen.

Och vet ni vad - i samma ögonblick som jag skriver detta bryter solen genom molntäcket för ett ögonblick och ler mot oss.

Glad Midsommar!


Inga kommentarer: