torsdag 23 juli 2015

Om väder och vind

Vädret i vår lilla by är mer växlande än längs med andra delar av Medelhavskusten. Inte lika hett heller, sommartemperaturer mellan 27 och 34 grader är det normala. I natt vaknade Tramontane, den starka nordostliga vinden, till liv och det går gäss på havet. Men solen fortsätter att skina.

Lite molnigare till sinnet var vädret igår förmiddag och vi passade på att promenera i byn. Många trappor och backar blev det. Vi försöker att gå mycket, trots värmen. Och så simmar vi. Just simmandet gör underverk för mina trötta axlar och armar. Jag borde fortsätta simma när vi kommer hem igen men tyvärr är simhallar bland det äckligaste jag vet.3 kommentarer:

Evas blogg sa...

Vilken charmig by!

Maria Björkman sa...

Det ser underbart ut, Annika. Tänk att du hamnat mitt i din dröm (tror jag bestämt)!

Annika Estassy sa...

Ja, detta är sannerligen vår gemensamma dröm, ett projekt som avancerar långsamt men bestämt.