tisdag 4 augusti 2015

Vi fick offerten ...

Paddlingen igår gick till en badvik inte allt för långt bort - vi valde det framför att paddla i hård motvind, till mer spännande ställen.
Idag paddlade vi inte alls utan höll oss till bystranden. På vägen dit stötte vi på mannen som ska mura upp vårt hus. "Jag har en offert till er", sa han och stannade bilen. "Funkar det om jag kommer förbi i slutet av dagen?"
Jag svarade att det funkade jättebra.
Som av en händelse råkar vår murare heta nästan detsamma som den i min Croissants till frukost. I verkligheten heter han Parra utan S och har ett helt annat utseende och kynne än i min bok. Gemensamt för dem båda dock är det belevade sättet.

Så Parra kom och lämnade sin offert och förklara vilken post som var vilken. Vi lyssnade, ställde frågor och kände att herre jävlar nu är det på riktigt. Nu handlar det inte längre om drömmar, utan om att förverkliga dem. Vi kommer faktiskt att bygga vårt lilla drömhus på en fransk kustremsa som vi för tre år sedan inte ens var medvetna om.

Offerten då ... Ja, billig var den inte men genomtänkt och proffsig.
"Jag räknade in alla dina murade blomsterlådor", sa Parra och stirrade under lugg. "Vill du inte ha dem blir det lite billigare."
Jag svarade att jag älskar blommor och att jag inte tänkte göra avkall på en endaste låda.
Parra har byggt massor av hus på vår kulle och vet precis vad som krävs för att det ska bli bra. Han är en man att lita på.

Offerten? Jo, den rymdes inom vår budget. Men att bygga i Frankrike är inte billigare än att bygga i Sverige, det ska man ha klart för sig. Men när jag ser hur bra T mår här nere, hur hans artrit lindras  av sol och havsluft, hur smärtan drar sig undan och den kroniska tröttheten ger vika, tänker jag att det får vara värt det. Hälsan går före allt annat.

Utsikten är densamma men ljuset och färgerna skiftar från dag till dag, från timme till timme.
Och vi hör vågorna ...

Inga kommentarer: