måndag 28 september 2015

Post-bokmässan


Bokmässan är över för denna gång. Många av dem som var där vittnar om att de drabbats av boksmälla men själv hinner jag inte känna efter. Jobbet kräver sitt och redan i övermorgon bär det iväg till Barcelona för att konferera i fyra dagar.

Men bokmässan då, hur var den? Jodå, som vanligt. Många böcker, många seminarium och arrangemang, många författare av alla de sorter och massor av förlagsfolk och bokälskare. Mingel, goda middagar med vänner och så Norstedts übertrevliga middag förstås, då jag hälsades särskilt varmt välkommen till förlaget och fick träffa flera av dem som ska jobba med Alla dessa hemligheter. Jag är lyckligt lottad och det kommer att bli hur bra som helst.

Precis som jag trodde kom jag hem med resväskan full av böcker. Tungt som sjutton men värt varenda extra kilo som jag fick kånka på.
Att jag överhuvudtaget lyckades ta mig tillbaka till Stockholm igår var en bedrift eftersom jag råkade missa tåget (glömde bort tiden), och alla andra avgångar den eftermiddagen var fullbokade. Det blev till att flyga hem istället, för slantar som jag hellre hade lagt på annat.
Nåväl. Lite trött är jag men framför allt känner jag mig otroligt peppad. Och uppskattad. Nästa år är det jag som står under Norstedtsskylten och signerar min nya bok. Häpp!


Inga kommentarer: