söndag 18 oktober 2015

Alla dessa redigeringar ...

Min plan var att skicka ett redigerat manus till förlaget ikväll. Så blir det inte. Å andra sidan var det ingen som förväntade sig att jag skulle vara klar redan nu, det var bara jag själv som ville det.
Jag har ju läst igenom manuset några gånger vid det laget men att göra det på papper, efter att förra omgångens ändringar infördes, innebär att jag upptäcker ytterligare fler saker som behöver åtgärdas. Inte när det gäller handlingen, den sitter som en smäck, utan det är Louise som jag finputsar. Hon är nämligen lite komplicerad min Louise, inte alltid lätt att ha att göra med och med en märklig förmåga att tänka högt när hon borde hålla tyst. Men i grunden är hon godhjärtad och vill väl och det är det jag är angelägen om ska framgå tydligt.
Lite mer jobb alltså än vad jag hade tänkt mig men det gör inget - jag har en hel vecka på mig att göra klart det sista. På onsdag ska jag åka tåg i 4 timmar - det kommer att ge mig gott om redigeringstid.
Annars har vår Vätöhelg varit sagolik, som alltid. Vi skulle faktiskt kunna tänka oss att bo här permanent så småningom. Om några år. När jag skrivit ett par böcker till och blivit författare på heltid ...
Efter dimman.

3 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Redigering, finputsning, är riktigt kul!

Jenny Fagerlund sa...

Vilken fantastisk bild. Ser så härligt ut. Vi tittade på ett hus på Vätö för flera år sedan. Det blev ingenting just då men det är väldigt vackert.

Annika Estassy sa...

Ja, redigering är kul. Ett tag. :)
Jenny - den klara oktoberluften gör verkligen Roslagen rättvisa.