onsdag 7 oktober 2015

Manusdag

Jag har tagit ledigt idag. Ledigt på riktigt, dvs att jag inte jobbar hemifrån. Jag tänker inte läsa mina jobbmail och telefonen är på ljudlös (att stänga av den helt klarar jag tyvärr inte av).
Det känns märkligt, nästan förbjudet. Jag - ledig? Men huvudet är fullt av trötthetsbubblor, mitt manus väntar på att redigeras och jag har en styrelsekonferens fredag-lördag att ladda inför.
Hittills har jag dammsugit, putsat diskbänken, packat upp resväskan efter helgens konferens, rensat i pappershögen på skrivbordet, stoppat böcker jag läst in i bokhyllan och slängt gamla dagstidningar. Fönstren är så smutsiga att jag knappt behöver dra ner persiennerna för solen. Vi bor ju på en byggarbetsplats och byggdammet lägger sig över precis allting, precis hela tiden. Jag borde alltså passa på att tvätta dem men jag orkar faktiskt inte. Alla dessa hemligheter ropar efter mig och jag längtar efter att få sätta igång. 100 manussidor kvar att gå igenom.
Men först en kopp te och två rutor mörk choklad. Sedan kör jag.

3 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Var lite wild & crazy, ta tre! :)

Annika Estassy sa...

Vik hädan din fresterska!

Cecilia Johansson sa...

Man behöver stänga av ibland och bara få lov att VARA!!