måndag 30 november 2015

Hetta

Damer i min ålder kan ha det lite kämpigt med kroppstemperaturen. Särskilt på nätterna. På med täcket, av med täcket. "Jag är så het", suckar jag till T som suckar "Inte nu igen", tillbaka.
I natt lyckades jag inte somna förrän klockan fem. Klev upp sex. Var på jobbet åtta. Vid sexton-tiden kroknade jag och åkte hem.
Men snart är det jul igen och då ska jag vara ledig, unna mig att sova en stund på dagen om jag är trött, jobba med mitt manus, ta tåget upp till mor och syster i Hälsingland, läsa. Förbereda mig inför de författarsamtal jag ska leda i vår. Tre stycken är det meningen att det ska bli: med Mikael Bergstrand, med Tove Folkesson och med Carola Hansson. Personliga och spännande samtal. Älskar sånt.

4 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Jag tar östrogen-gel varje morgon sedan två år. Magi! Det finns nya studier, så läs på innan du ratar det - för att inte få sova är förfärligt (vill jag minnas:)

Ebba Range sa...

Det kallas "Kärringbadda" i de kretsar jag umgicks med i din ålder.
Som tur var ... om jag får vara lite självisk nu ... så opererades min livmoder bort i början av den där perioden (den var sjuk sedan många år), vilket resulterade i att jag kunde få Divigel ... östrogen i gelform. Enbart östrogen ska inte vara 'farligt' som när man man har kombinationspreparat.
Annars kan kylklampar i en frysväska vara bra ... inlindad i en handduk - ha frysväskan bredvid sängen.
Kul med författarsamtalen :)

Annika Estassy sa...

Östrogengel - ska kolla upp det. Tack för tipset!

Evas blogg sa...

Det är en jobbig tid det där, ömsom kall och ömsom kokande. Tack och lov har mina vallningar gått över.