fredag 11 december 2015

December rusar

Jag har haft sjukt mycket att göra på jobbet men så är det för många i december. Det är som om ALLT måste klaras av före jul, som om det inte skulle finnas någon morgondag efter Annandagen. Fast i mitt fall är det nästan så, våra deadlines går inte att rucka på.
Direkt jag kom till kontoret i morse kl 8, satte jag mig för att korrläsa vårens studieprogram. Vi är flera som gör det men jag har sagt att sista korret ska gå till mig. Jag hade exakt tre timmar på mig, kl 11 skulle filen skickas till tryckeriet. Vi hann. Sedan stängde vi kontoret för dagen och åkte till Blå Port på Djurgården för att äta julbord.

Ibland önskar jag att jag kunde vara författare på heltid. Samtidigt innebär mitt jobb att jag dagligen umgås med fantastiska medarbetare och möter en uppsjö av spännande människor. Människor som utan att göra så mycket väsen av sig bidrar till att göra vårt samhälle mänskligare. Jag älskar det.

Jag tror att nästa vecka blir lugnare. Ett styrelsemöte, ett ledningsgruppsmöte, en ansökan till Arvsfonden, budgetarbete och så en julfika med hela personalen på fredag. Kanske hinner jag arbeta mig igenom några surdegar också.
Men nu är det fredag och snart dags för På spåret.
Det händer att jag undrar vart jag själv är på väg.

Inga kommentarer: