söndag 13 december 2015

Lucia: svt/tv4

I morse såg jag två luciakonserter: svt:s och tv4:s.
svt:s var i mitt tycke bäst:
- bättre sång
- bättre repertoar
- bättre produktion
- inga reklamavbrott
Allvarligt. HUR kan man avbryta en Luciakonsert (vilken konsert som helst för den delen) med reklamspott? Finns det värre stämningsdödare? Jag betalar GÄRNA tv-avgiften för att slippa reklamavbrott i rutan.

Visste ni förresten att det finns olika slags saxofon? Jag gjorde det inte, eller jag har snarare aldrig tänkt på det. Tills i morse när jag såg ett instrument på teve som jag inte kände igen. Givetvis googlade jag upp det. Det visade sig vara en altsaxofon.
Alt-, tenor- , baryton- och bassaxofon. Det finns en mindre också - sopransaxofonen.

2 kommentarer:

Jonna sa...

Det är roligt att det finns flera olika saxofoner, och samma är det med blockflöjter. En basblockflöjt är stor och det skulle få plats massor av sopranblockflötjter i den.

Håller med om reklam, det vore lättare om det inte fanns så många kanaler tror jag.

Annika Estassy Lovén sa...

Tack Jonna, nu fick jag lära mig lite om blockflöjter också. :)