söndag 13 december 2015

Lucia: svt/tv4

I morse såg jag två luciakonserter: svt:s och tv4:s.
svt:s var i mitt tycke bäst:
- bättre sång
- bättre repertoar
- bättre produktion
- inga reklamavbrott
Allvarligt. HUR kan man avbryta en Luciakonsert (vilken konsert som helst för den delen) med reklamspott? Finns det värre stämningsdödare? Jag betalar GÄRNA tv-avgiften för att slippa reklamavbrott i rutan.

Visste ni förresten att det finns olika slags saxofon? Jag gjorde det inte, eller jag har snarare aldrig tänkt på det. Tills i morse när jag såg ett instrument på teve som jag inte kände igen. Givetvis googlade jag upp det. Det visade sig vara en altsaxofon.
Alt-, tenor- , baryton- och bassaxofon. Det finns en mindre också - sopransaxofonen.

2 kommentarer:

Jonna sa...

Det är roligt att det finns flera olika saxofoner, och samma är det med blockflöjter. En basblockflöjt är stor och det skulle få plats massor av sopranblockflötjter i den.

Håller med om reklam, det vore lättare om det inte fanns så många kanaler tror jag.

Annika Estassy sa...

Tack Jonna, nu fick jag lära mig lite om blockflöjter också. :)