måndag 11 januari 2016

Ge mig ljusa berättelser, tack.


"I ett samarbete med Cancerfonden bjuder TV4 på en galakväll från Cirkus i Stockholm. Det blir artistuppträdanden och möten med människor som drabbats av cancer. Under kvällen kommer även priset Årets forskare delas ut."

Kanske borde jag titta på detta men jag orkar inte med mer cancer och död just nu. Inte heller orkar jag med nyheter om barn som knivdödar varandra, män som betraktar kvinnor som lovligt villebråd, barn som svälter i belägrade städer, krig och galna makthavare. Nyheterna nu för tiden är rena rama Golgatavandringen och det enda jag längtar efter är ljusa berättelser. Berättelser som inger hopp och föder framtidstro.

2 kommentarer:

Evas blogg sa...

Jag befinner mig inte i en sorg såsom du gör, ändå kan jag hålla med dig. Det är bara lidande och åter lidande. Jag vill också ha något ljust och lätt omkring mig just nu. Kram till dig.

Annika Estassy sa...

Tack, Eva.