tisdag 9 februari 2016

Snart dags att samtala med Mikael Bergstrand

I övermorgon är det dags för mig att debutera som samtalsledare för Vuxenskolans författarträffar!
Vår första gäst blir Mikael Bergstrand, journalisten och författaren som hann skriva några böcker varav tre deckare innan han slog igenom med den underhållande Delhis vackraste händer.
Därefter kom Dimma över Darjeeling som jag också tyckte om, kanske mer till och med.
Den tredje och avslutande delen, Gurun i Pomonadalen, började jag läsa i morse på väg till jobbet och redan efter två sidor skrattade jag.
Mikael och jag har tydligen samma humor. Vi råkar även ligga på samma förlag, Norstedts, och hans tidigare böcker är utgivna som ljud- och e-böcker av Bokfabriken och HörOpp, förlagen som även givit ut mina Solviken och Croissants till frukost. Dessutom hade jag en gång ett hus som hette Villa Pomona ... Tänk så liten världen kan vara!
Jag ser verkligen fram emot min timme med Mikael. Med tanke på allt som jag vill tala med honom om gissar jag att den kommer att gå fort. Men jag vill gärna att också publiken deltar i samtalet, det är liksom hela tanken med arrangemanget. Fika och ett samtal om Indien och om att läsa och skriva - låter det inte som ett mycket trevligt sätt att tillbringa en torsdagseftermiddag på?
För att komma i rätt stämning var jag iväg till Indiska i eftermiddag och införskaffade lämplig rekvisita. Möjligen råkade jag köpa en tunika också ...