onsdag 9 mars 2016

Förlagsredigering 2:0

Jag tror att jag sträckte ryggen idag. När och hur det gick till har jag ingen aning om men ont har jag. Inte mycket men tillräckligt för att jag ska tänka på det. Irriterande.
Nåväl. Ikväll var jag inbjuden att berätta om mitt författarskap inför en drös gamla kollegor från min tid i filmbranschen. Alltid lika skoj att möta gamla, nya och presumtiva läsare. Men dessförinnan var jag förbi Norstedts för att hämta mitt manus - redaktören Clara var klar med sin andra genomgång. Givetvis slet jag genast upp kuvertet - hur löd domen?
"Tack för en mycket bra omarbetning!" hade Clara skrivit. "Boken är rolig att läsa, du ska vara supernöjd med den och ditt arbete."
Hurra!
Jag har elva dagar på mig att redigera innan det är dags för slutspurten. Bara att kavla upp ärmarna alltså.

Inga kommentarer: