onsdag 13 april 2016

Signerat och klart

Det tog sin lila stund (eftersom jag trippelkollar allting) men nu är allt klart, signerat och inskickat till Skatteverket: den vanliga deklarationen, den för näringsidkare samt momsredovisningen. Delar av vinsten överförd till periodiserings- och expansionsfonder och såväl skatten som momsen inbetalda till skattekontot (jag gör det genast så att jag slipper tänka på att reservera pengarna). Puh!
Visst, det tar några kvällar att vara sin egen redovisningsekonom men jag lär mig saker som jag kanske får användning av i en framtida roman. Livet blir så mycket roligare om man kallar tråkiga sysslor för "research", inte sant?
Förresten - den där lyxstrejken som Byggnads ägnar sig åt - inte märker vi av den i Norra Djurgårdsstaden inte. Idag är det exakt en vecka kvar till flytt ...

3 kommentarer:

Evas blogg sa...

Vilket bra tips: göra om tråkiga saker till "research". Vad fiffigt.Här är momsredovisningen klar men inte deklarationen. Ska göra lite research på den idag :)

Ebba Range sa...

Skönt att ha det fixat! Bra gjort!
När jag var kassör i en lokal brukshundklubb - gjorde jag också allt för hand - som du gjorde tidigare. Första året blev inte allt helt rätt ... och jag fick en del skit för sådant jag inte blivit upplyst om. Så blev det omval i styrelsen ... ingen ville vara kassör ;)

Annika Estassy sa...

Lycka till, Eva! :)
Ebba - samma sak i samfälligheten där jag är medlem (landet) - ingen vill vara kassör! Inte heller jag ...