lördag 9 april 2016

Vi flyttpackar - igen.

Så var det dags.
T tycker att packningen går snabbare den här gången - jag antar att det beror på att vi börjar bli rutinerade. Jag räknade ut att när vi flyttar nästa gång - 2017 - har vi flyttat fem gånger de senaste tretton åren. 2004 lämnade jag ett 24 år långt förhållande, ett hus och en underbar trädgård för att bosätta mig tillsammans med barnen i en femrummare i vackra Filmstaden. Jag träffade T och han flyttade in till oss. Sex år senare hade barnen flugit sin kos och vi flyttade då till en trea i samma område. Jag älskade att bo i Filmstaden. Ändå sålde vi lägenheten efter fyra år och flyttade till hyresrätten där vi bor nu, en trea i Norra Djurgårdsstaden. Detta för att få loss pengar och bygga i Frankrike. Det är som i mina romaner - du måste offra något för att vinna något.
Ett drygt år senare flyttar vi alltså igen - till en bostadsrätt i Norrtälje den hår gången. Billigare, charmigare och närmare vårt kära Vätö. Där ska vi bo tills vår "riktiga" lägenhet, den som ligger tvärs över gatan, är färdigbyggd, vilket den blir 2017.
Sen då? Planen är i att bo i Norrtälje tills det är dags att flytta till Frankrike men planer kan revideras ...

2 kommentarer:

Ebba Range sa...

Inte illa med sådana planer. Att bo på en byggarbetsplats kan man ju bli tokig av - fattar inte att det alls finns byggjobbare ... som ev bygger om hemma också ;)
Nu är jag 'lite' äldre än du - jag har flyttat nio gånger de senaste tretton åren ...

Annika Estassy sa...

Där ligger jag i lä! :)