lördag 14 maj 2016

Pyssel

Ingen sol och svinkallt så vi passar på att fixa hemmavid. Byter ut fönsterhakar, putsar diskbänken tills den blänker såsom den gjorde när den var ny 1957. Tvättar bilen, dammsuger våra femtiofyra kvadratmetrar och skaffar fogfärg för att fräscha upp badrummet. Tar hem hallmattor som inte passar och som ska lämnas tillbaka. Upptäcker att vi redan hunnit tappa bort kvittot.
Istället för att fylla krukorna vid stugan med sommarblommor köper jag krukväxter till lägenheten.
Och så läser vi.
T avslutar Joyce Carol Oates och jag läser min egen bok, smått förundrad över hur mycket jag tycker om den. Adlibris rekommenderar den som morsdagspresent - ett alldeles utmärkt tips. Alla dessa hemligheter hade varit en given gåva till min egen mamma. Ibland orkar jag inte tänka på att hon inte finns längre.

Inga kommentarer: