lördag 18 juni 2016

Tidsaxlar och research

Jag blir mer och mer förtjust i Manus 4 - eller DÄFF som arbetstiteln är. En förkortning. Jag är välbekant med berättelsen vid det laget och helt på det klara med hur den löper. Det borde alltså vara enkelt att skriva. Men icke. Dels för att historien kräver en del research, dels för att jag - som vanligt - måste tänka så förbaskat mycket samtidigt som jag skriver.
En stor del av eftermiddagen har ägnats åt att läsa in mig på ett par saker. Och på att gå igenom tidsaxeln. Inte bara den som är berättelsens nutid utan även den som är dess dåtid. The backstory som engelsmän och amerikaner kallar det, tiden innan huvudberättelsen börjar. Det blev mindre skrivet än vad jag hade tänkt mig men tidsaxlar och research är viktiga saker.
Regnet fortsätter att falla men jag trivs fint med att sitta inomhus och titta på det.
Min fjärde bok, vårt fjärde hem. Jag anar ett mönster ...

2 kommentarer:

Ninas corner sa...

Jag tycker det är ganska kul att göra tidsaxlar. :) Men jag håller med, det är jätteviktigt att göra så det blir rätt när man skriver. Det är inte kul att se när det inte stämmer, och så måste man skriva om.

Annika Estassy sa...

Precis! Till exempel en karaktär som är fyrtio men föddes för femtio år sedan ... :)