fredag 22 juli 2016

Byggmöte

27 grader varmt och fuktigt och jag ser ut som ett får i håret. Jag har gett upp alla försök att få till en anständig frisyr.
Igår hade vi besök av far, bror, svägerska och halvsyster som bilade från Montpellier, så det blev inget skrivet. Istället åt vi. Och promenerade. Och åt igen. Därför passar det bra med regnskurar och inomhusväder idag.
Vi har, tillsammans med vår arkitekt madame Bellavista och vår byggare monsieur Parra, diskuterat bygget. Allting går enligt planerna och det finns inget att oroa sig över.
Sedan var det dags för det roliga - att titta på färg- och materialval, puts, hängrännor och stuprör, balkongräcken, dörrar och fönster ...
Guldkranar och marmor är inget för oss utan vi föredrar en enkel stil som harmonierar med den katalanska byggtraditionen. Men inte gammaldags dock. Klassiskt och tidlöst, det är vår melodi.
Roligt - och smickrande eftersom det är jag som skissat planlösningen - är att vårt bygge används som ett mycket lyckat exempel på maximalt utnyttjande av en till synes hopplös tomt.

5 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

När man ser ut som ett får i håret måste man i dagens läge bidra med en bild. Det kan ju bli hur roligt som helst! :)

Annika Estassy sa...

Det förstår jag att du vill. :D

Ebba Range sa...

Måste vara hur roligt och tillfredsställande att se bygget, grundat på egna idéer - växa fram.
En gång gjorde jag en Byggnadslovsritning efter min älskade styvfars idéskiss, gällde en utbyggnad av det befintliga huset (en mil hitom Norrtälje;)) ... nu var jag förstås ingen novis, det var inom mitt gebit som Ritare. Den blev godkänd och det var underbart att sedan se min styvfar själv bygga vardagsrum och sovrum med sina egna händer ... tusenkonstnär som han var. Jag har ritningen kvar ... men huset såldes efter att han dog.
Det är roligt att följa ert bygge.
Önskar er stort lycka till i fortsättningen!

Annika Estassy sa...

Häftigt att du är ritare! Förstår att det måste ha varit roligt att se sina ritningar blir verklighet.

Kati sa...

Instämmer med Åsa, hehe! :)