söndag 3 juli 2016

Den stora trötthetens dag

T:s ros, Lykkefund, blir större för varje år.
Och som den doftar!
Lika full av energi som jag var igår, lika golvad av trötthet har jag varit idag. Sov en stund på förmiddagen, en stund på eftermiddagen och en till på kvällen. Däremellan har jag läst, tagit en promenad och njutit av våra rosor. Ändå längtar jag efter att få gå och lägga mig, vilket jag ska göra alldeles strax. Jag var tvungen att först lyssna på poeten, musikern och författaren Tom Malmquists sommarprogram. Tom romandebuterade förra året med den uppmärksammade I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv, den verklighetsbaserade berättelsen om hur hans höggravida fästmö Karin dör i akut leukemi samtidigt som deras barn, Livia, räddas.
Drabbande utan att bli sentimentalt.

Inga kommentarer: