måndag 4 juli 2016

Utsövd och med flow

Som en stock sov jag i natt. Vaknade till i gryningen, konstaterade att det var gryning, lyssnade på fågelkvittret en stund och somnade sedan om. Sov till halv åtta, klev upp och kände mig pånyttfödd. Halleluja!
Frukost utomhus, dusch, städning och långpromenad. Lagom tills jag kom hem och satte mig vid datorn mulnade det på. Sedan skrev jag nästan oavbrutet i fyra timmar. Pausade för att äta, konstaterade att vinden vänt och blivit nordlig och skrev lite till.
Detta med att planera sin berättelse funkar verkligen otroligt bra för mig. "Berätta om hur det kommer sig att Agnes och Linus känner varandra" kan jag till exempel ha noterat i mitt flödesschema. Eller "Plantera XX-händelsen som kommer i kapitlet XX och får ödesdigra konsekvenser i kapitlet XX". Sedan skriver jag på och låter fantasin flöda fritt. Vissa dagar går skrivandet trögt vilket inte alls betyder detsamma som att resultatet är dåligt. Andra dagar, som idag, har jag flow. Vilket inte alls betyder att resultatet per automatik blir bra. Men idag kändes det som att det blev det. Bra alltså.
Halleluja!
Sedan satte jag mig på altanen med en bok och väntade på att T skulle komma hem från jobbet - hans semester börjar först nästa vecka. Givetvis läste jag upp resultatet av dagens arbete för honom, trots att jag lovat mig själv att låta bli. Han mumlade något som jag tolkade som beröm.
Halleluja!
Svensk sommar - det gäller att fånga den innan den försvinner igen.

Inga kommentarer: