måndag 11 juli 2016

Semestervecka 2 påbörjad

Igår fick mammas aska komma ner i jorden. Det kallas för urnsättning. Märkligt ord. Solen sken och alla vi barn med respektive var där. Urnan var av näver och mycket vacker. Jag läste en dikt och vi planterade en ros. Nu kan vi äntliga säga vila i frid till mamsen även om jag tror att vila är det minsta hon är intresserad av att göra.
Jag gillar att åka bil på sommaren, T gillar att åka tåg året runt. Så vi kompromissade - bil upp till Gävle genom den uppländska naturen och sedan tåg. Funkade fint fint och jag fick lite skrivet på tåget. Vi åkte upp över dagen bara och är nu tillbaka på ett gråmulet Vätö. Men vad gör det - på lördag är vi i Cerbère.
På dagens schema står ingenting. Det innebär att jag kommer att skriva och T att gräva. Han har en vision för en bit av slänten nedanför stugan. Där växer just nu ormbunkar (eller örnbräken om vi ska vara  korrekta), ogräs och hasselsly. T drömmer om rosor.

Inga kommentarer: