söndag 27 november 2016

Första advent


Vi vaknade till storm, hagelskurar och snöbyar.
Sedan elbolaget grävde ner ledningarna slipper vi som tur är ständiga elavbrott och kunde njuta av våra adventsstakar.
Det är faktiskt första gången som jag adventspyntar stugan. Under de femton åren som jag haft den har jag inte en endaste gång brytt mig om att göra den julefin eftersom vi ändå inte brukat vara där så mycket i december. Nu går jag all in. Samma sak med lägenheten - stakar, stjärnor, kransar och julblommor i varje fönster. Jag tror att det är en reaktion på förra årets totala bojkott av allt vad jul hette. Kunde inte fokusera på annat än att mamma skulle dö och att jag hade Alla dessa hemligheter att redigera. Det kanske låter barockt men att jobba var mitt sätt att förtränga det jobbiga.
I år känner jag mig lugn och glad. Jag tänker ofta på mamma - hon skulle ha älskat Manus 4. Jag är glad att jag redan sommaren 2015 berättade för henne vad det skulle handla om.

Kapitel 30 färdigskrivet. Ikväll börjar jag på kapitel 31. Jag håller takten. Men nästa vecka blir tuff. Chefskonferens tisdag och onsdag och ett författarsamtal med Martin Luuk på torsdagkväll att förbereda. Sen så.

2 kommentarer:

Kristina W sa...

Åh vad mysigt med en massa jul! Jag känner samma sak, i år vill jag gå all in med levande gran, massor av adventsljusstakar och rött överallt. Annars har jag inrett mer "vinterfint" i silver och vitt. Men julblommorna har jag glömt, hjälp måste inhandlas fort fort!

Annika Estassy sa...

Blommor måste man ha! :)