lördag 25 mars 2017

Att bygga hus på distans

Varje gång som madame Bellavista skickar oss bilder på vårt franska husbygge nyper jag mig själv i armen. Sedan räknar jag igenom budgeten igen. Har vi verkligen tagit med allt? Vi har väl inte glömt att lägga undan för skatten? Vilken typ av utomhusräcken har vi råd med? Kan vi beställa en grind också? Hängrännor och stuprör ska vi ha men någon offert har vi inte sett till ännu. Kommer reserven att räcka till?
Och så tittar jag på bilderna, kontrollerar med ritningarna. Stämmer måtten? Stämmer placeringen av uttag och kontakter med elritningen? Jag mejlar tusen frågor till madame Bellavista. Ibland svarar hon med vändande mejl, ibland inte alls. Jag intalar mig att inga nyheter är goda nyheter ...
Inte bara att vi bygger hus utomlands, vi gör det på distans dessutom. Ganska galet faktiskt.
Bildkvalitén är inte den bästa och färgerna fel men ändå – vi ser hur arbetet med huset fortskrider. Huset har grundputsats och blir vitt när det är torkat och klart. 
Tvättstället byggs på plats. Under ska tvättmaskinen få plats. Gråvitt kakel, 60x25.
Den andra bilden är tagen från sovrummet. Golvplattorna är gråvita och 60x60.
Även trappan kläs i klinkers. Utrymmet under blir perfekt till varmvattenberedaren 
och elcentralen. Jag tror att det blir lite utrymme över, att användas som förråd. 
Vi valde en vit puts som kallas för "gratté", dvs att den är liksom lätt naggad, inte slät.

2 kommentarer:

Anna Christina sa...

Du lever din dröm. Mysigt. Och vad fint det blir.

Annika Estassy sa...

Det känns som att vi lever vår egen dröm och jag hoppas att vi slipper vakna med ett ryck ...