onsdag 3 maj 2017

Inte ett enda nyttigt handtag

I kväll är en ovanlig kväll. Jag sitter och – hör och häpna – tittar på teve. Jag behöver inte stressa med att redigera Manus 4 (det gjorde jag i helgen och manuset är inskickat till förlaget), inte sitta med deklaration och momsredovisning till 5 minuter innan tolvslaget, inte kontrollera elritningar till utebelysning, strömbrytare och kontakter till vårt franska hus, inte svara på Madame Bellavistas många frågor om vårt franska bygge, inte ha kontakt med det franska försäkringsbolaget för att förklara varför vi ännu inte har någon adress till huset, inte heller beställa grus till Vätö, inte leta efter en snickare som kan byta ut stugans altanräcke, inte planera försäljningen av vår lägenhet, inte hjälpa sonen med hans CV, inte läsa in mig på jobbgrejer, inte tjata på T att han måste gå till farbror doktorn med sitt ljumskbråck.
I kväll unnar jag mig att inte göra ett skit. Samt att ta en kaka till kvällsteet.
Valborg och 1 maj försvann i redigeringsdimmorna men ett par promenader hann jag med.

Inga kommentarer: