söndag 28 maj 2017

Långhelg

Läser just nu.
Klockan är nio på kvällen och det är fortfarande 20 grader varmt ute. Vi är hemma igen efter en härlig långhelg, något svedda av solen trots att vi inte solat. Det räckte med att promenera, sitta under parasollet, luncha utomhus och jobba på tomten. Med värmen vaknade äntligen min lust att jobba i trädgården. Kanske har det också att göra med att jag sovit bra två nätter på raken. Men jag ligger grymt efter, har sysselsättning varenda helg tills vi åker till Frankrike om jag vill. Och om jag hinner – vi har ju en flytt att förbereda. Det vill säga om vi får tag på en flyttfirma vilket har visat sig vara svårare än jag trodde. Tydligen vill även flyttgubbar (jag har aldrig stött på en flyttgumma) ha semester i juli.
Jag har börjat anlägga en ny rabatt efter att den gamla försvann när vi lät installera vakuumtoalett. Grävaren hade förberett så fint genom att bygga upp en slänt med stora stenblock och det visade sig att jorden han grävde upp för att få plats med avloppstanken var prima lerjord. Det betyder att rosor och pioner kommer att trivas, dagliljor och andra torparväxter likaså. Tänk att man kan bli så lycklig över lite lera ... Hela dagen har jag grävt och planterat, iklädd shorts, linne och flippflopp. På torsdag sägs det att temperaturen ska sjunka till 8 grader.
8 grader i juni. Allvarligt.
Kylig men vacker Kristi Himmelsfärdskväll.
Lunch på Rosendals trädgård med min fina, duktiga och kloka dotter.
Stockholm - en av de vackraste huvudstäder som finns. Utsikt från Djurgårdsbron.
Söndagskväll. En sista espresso innan det är dags att packa ihop och bege sig hem till lägenheten.

Inga kommentarer: