tisdag 20 juni 2017

Flyttsommar

Manusgenomgången med förlaget förra veckan gick utmärkt kan jag meddela. Redigeringen jag ägnat våren åt blev godkänd och det återstår inte särskilt mycket att göra innan det är dags för redaktören att sätta tänderna i texten. Men det innebär inte att jag kommer att vara sysslolös i sommar. Vi talade nämligen om att flytta på ett par scener och jag vet sedan tidigare att scenflytt får konsekvenser. Jag skriver kronologiskt och måste därför dubbelkolla att logiken i berättelsen inte ruckas. Samtidigt kan scenflytt innebära att jag plötsligt vill skriva till något, att en idé väcks. Allt är fortfarande möjligt ...

Efter en intensiv arbetsvår (vilken tur att vi sköt fram releasen till nästa år!) kommer snart belöningen: fyra veckor tillsammans med familjen, mitt manus och ett gäng böcker. Mestadel i vårt lilla franska hus. Den femte veckan ska ägnas åt en annan sorts flytt – den från lägenheten där vi bott det senaste 1,5 året. T hävdar att anledningen till att vi flyttar så ofta är att jag älskar att inreda och fixa, att det väcker min kreativa ådra. Det kan ligga något i det.

Inga kommentarer: