lördag 24 juni 2017

Snart tar bygget i Frankrike en paus

På självaste midsommarafton – som i Frankrike är nästan som vilken fredag som helst – mejlade Madame Bellavista över nya bilder på bygget. Hjärtat slog en liten glädjevolt när jag såg dem. Huset (jag använder singularis för även om det är två hus vi bygger hör de ihop och binds samman via pation samt färg- och materialvalen) kommer att bli precis så stilrent som vi ville ha det. Räcken och ledstänger i mörkgrå metall och stuprör och hängrännor i aluminium kommer att förstärka det enkla intrycket. Traditionellt men modernt.
Snart tar bygget semester för att fortsätta i september. Budgeten håller fortfarande ... Det kostar så klart en slant att bygga hus men bygget, inklusive tomten, landar ändå på ett lägre kvadratmeterpris än för en nybyggd lägenhet i Norrtälje. Otroligt egentligen. Ett hus i södra Frankrike med utsikt över Medelhavet och gångavstånd till stranden och små badvikar. Varje dag tackar vi vår lyckliga stjärna att vi, för snart fem år sedan, råkade hitta denna okända lilla pärla till by.
Utsikt från Lillhusets ytterdörr ner mot Storhuset, poolterrassen och köksterrassen. Till höger syns den överbyggda gången som leder ner till gatan.
Muren mot poolen ser grå ut på bilden men har i verkligheten samma vita puts som fasaderna.
Trappan upp till Lillhuset ska fogas och få en ledstång.
Utrymmet under poolterrassen väntar på en dörr.
Köksterrassen. På andra sidan muren ska grannen anlägga en trädgård och jag har önskat mig en röd bougainvillea som ska hänga ner över muren. 
Utsikt från Lillhusets terrass. Poolen ska vara klar om ett par veckor. 
Framsidan på storhuset är färdigmurad. Vardagsrummet har utgång till havsterrassen medan de två sovrummen på ovanvåningen har en egen liten terrass med havsutsikt.
Trappan från Storhuset ner till gatan. Även här ska det bli vit puts och ljusa  stenplattor samt en grind .
Delar av utsikten från havsterrassen utanför Storhuset. Hela terrassmuren är byggd för att fungera som odlingskärl. Där vill jag ha röda hängpelargoner. På de här breddgraderna är pelargoner perenna.

1 kommentar:

Åsa Hellberg sa...

Men åh, vad fint det blir. Hurra!