måndag 7 augusti 2017

Hejdå sommarlov

T har redan jobbat en vecka och nu är det min tur att vinka adjö till sommarlovet: fem härliga veckor varav fyra i Frankrike. Den sista ägnades uteslutande åt att flytta, packa upp, sortera, rensa och städa. Jag gick ner ett helt kilo på kuppen! Det är nämligen T som brukar flyttpacka och han gör det väldigt effektivt – allt, och då menar jag allt, hamnar i kartongerna. Även sånt som aldrig borde ha fått flyttat med ...
Nåväl, nu är ordningen återställd och vi har färre saker än någonsin. Det hyrda förrådet tar vi hand om senare i höst.
Alla våra möbler fick plats i lägenheten, tack vare lite uppfinningsrikedom. Även sängen som egentligen är alldeles för bred för sovrummet. Kvar att göra är att inreda de helt oinredda garderoberna och städskåpet. Måste bara fundera på hur vi gör det på smartaste sätt. Just nu lutar jag åt ett Elfa-system.
Jag startar arbetsveckan med att jobba hemifrån. Vi ska träffa mäklaren och köparna av vår gamla lägenhet i eftermiddag för att skriva på de sista handlingarna och lämna över nycklarna. Sedan är vi klara med den etappen av vår resa mot ett framtida flytt till Frankrike.
Om fem-sex år.
Om allt går enligt planerna. Vilket man ju aldrig kan veta om det gör ... Just nu njuter vi av vårt nya hem (som invigdes med glass och jordgubbar igår när bror med familj kom på oväntat besök) och av att bo i fina Norrtälje.
Vi tog en sen kvällspromenad i ett stilla Norrtälje. Annat är det på dagarna, då är det full fart i stan.

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Det är så himla fint i Norrtälje. Jag skulle kunna tänka mig en stuga i trakten den dagen jag får råd.

Annika Estassy sa...

Ja, här är fint. Men Fjällbacka är inte så dumt det heller!