lördag 19 augusti 2017

Ljuset vi inte ser

Som jag älskar att läsa! Jag skulle kunna ägna mig åt det på heltid faktiskt, kombinerat med att skriva förstås. Jag vet inget bättre än att försvinna in i berättelserna värld. Och vilka fantastiska berättelser det finns sedan.
Jag har precis läst ut Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr och är alldeles matt av beundran. Kanske av avundsjuka också. Vilken berättelse, vilket språk ... Tio år tog det Doerr att färdigställa boken som när den väl kom ut belönades med Pulitzerpriset. Sinnrikt berättat, poetiskt och fantasifull men även med skrämmande skildringar av andra världskriget. Detta är den andra boken om andra världskriget som jag läst på kort tid - en ren slump - och jag ryser varje gång jag påminns om vilka hemskheter vi människor är kapabla till.

Inga kommentarer: