lördag 23 september 2017

Hemma

Balkongfägring
Vi var ute och åt med ett par goda vänner igår kväll, hade bokat bord på nyöppnade La Colline på Götgatspucken. Mycket folk, glad stämning och Söderanda. Som så ofta fick vi frågan om vi fortfarande trivdes i Norrtälje. Många av våra Stockholmsvänner och bekanta begriper inte varför vi valt att gå i exil och de har slagit vad om hur länge vi kommer att stå ut. I början försökte vi förklara men det har vi slutat med. Vi förstår om andra inte förstår, deras liv och framtidsplaner ser inte alls ut som våra.
Idag har vi promenerat runt vår lilla stad. Fikat på Café Hörnan, handlat nya äggkoppar på Åhléns, balkongblommor på Blomsterlandet och middagsmat på Ica Kryddan. Vår lägenhet är ljus och tyst, vi har gångavstånd till det mesta, havet ligger ett stenkast bort, folk hälsar och ler. Inte bara att vi står ut – vi älskar det.

3 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Norrtälje är ju supermysigt!

Maria Björkman sa...

Jag blir väldigt glad över er kärlek till Norrtälje. Hur det än är - det är ju min stad i själ och hjärta. Där är jag född, uppväxt och formad. Bodde för övrigt i samma huskomplex som Kryddan ligger, bland annat. Känner nån sorts stolthet över att du älskar stan!

Annika Estassy sa...

Åsa - det är det verkligen!
Maria - jag förstår precis vad du menar. Vi har alltid tyckt om Norrtälje men att bo här på riktigt är något helt annat än att besöka staden som sommargäst. Roligast är att se hur bra T acklimatiserat sig, han som förutom en kort vistelse i Göteborg (där han inte trivdes) aldrig bott någon annanstans än i eller strax utanför Stockholm.