onsdag 27 september 2017

Hus

Husbyggen har förföljt mig de senaste åren. Inte för att jag klagar, jag tycker det är roligt att följa ett hus tillblivelse, men lite pyssel är det allt. Poolmannen i Cerbère, Gérard, mejlade att någon av hantverkarna råkat stänga av elen så att poolpumpen stått stilla ett tag. Stillastående vatten är inget som en pool gillar. Men Gérard, som är en klippa, såg till att ordna upp det hela. Puh!

Norrtäljehuset där vi bor är nästan helt klart nu - återstår att fixa i ordning gården. Det byggs mycket nytt i Norrtälje och jag undrar vem som ska flytta in i alla dessa bostäder. Ska landsbygden tömmas? Eller kommer Stockholmarna att, precis som vi, söka sig hit? Jag hoppas på det senare.

Att jag gillar hus märks i mina romaner. I Solviken handlar det om ett hemman på en Roslagsö, i Croissants till frukost om ett franskt byhus och i Alla dessa hemligheter har en sekelskiftesvilla i Norrtälje betydelse. I min nästa bok, Gröna fingrar sökes, spelar en kolonistuga en viktig roll.
Norrtälje, april 2016.

Februari 2017

September 2017

Inga kommentarer: