torsdag 5 oktober 2017

Manus 5

Jag sitter vid frukostbordet. Klockan är halvsex på morgonen, det är torsdag och jag har sovit en hel natt. Kanske är det därför, att natten varit bra, som det liksom rasslar till i huvudet och pusselbitarna till Manus 5 som svävat runt faller på plats. Grundidén har funnits länge men bara som ett tankefrö. Eftersom jag numera vet hur min kreativa process ser ut har jag låtit det gro i lugn och ro, litat på att mitt undermedvetna skulle vattna och pyssla om det. Fortfarande är mycket ofärdigt så klart, men jag har ett tema, jag har en handling och jag har en huvudperson: Amanda. Även platsen för berättelsen har jag samt tidpunkten. Med så pass många bitar på plats vet jag hur berättelsen kommer att se ut och jag kan skissa på ett synopsis och jobba med karaktärerna. Ge dem personligheter, drömmar och ryggsäckar. Det är ett arbete som kommer att ta hösten i anspråk vilket passar mitt liv utmärkt. Så fort Gröna fingrar sökes gått i tryck i början av nästa år, börjar jag att skriva.
Manus 5 ... Välkommen!