tisdag 7 november 2017

Dags för förlagskatalogen

Nu ligger Gröna fingrar sökes ånyo hos min redaktör. Om ca 2 veckor får jag tillbaka manuset för en sista genomgång innan det ska sättas. Efter det återstår vanlig korrekturläsning. Boken kommer ju ut i mars så vi behöver inte stressa. Däremot är det hög tid att börja marknadsföra och sälja in den. Första steget är förlagskatalogen som skickas ut till bokhandlare, media m.fl.
Jag är så himla glad i min bok. Än har inte premiärnerverna börjat dallra. Tvärtom – jag känner mig lugn som en filbunke. Det kommer att bli bra. Väldigt bra.
Gröna fingrar sökes
Annika Estassy
Det är sommar i Måneby, Agnes favoritårstid. Men i år är inget sig likt. Sjukdomen har slagit klorna i Ag­ nes och hon orkar inte sköta sin älskade koloniträd­ gård längre. Dessutom har hon i ett svagt ögonblick lovat grannen att ta hand om hans kakadua medan han reser jorden runt. Vad ska hon göra?
Många mil söderut, utanför Stockholm, bor Leyla med sin man Johan och deras sexårige son Hugo. Efter att Johan gått över gränsen i ett av sina raseriutbrott, bestämmer sig Leyla för att y bort någonstans med Hugo. Hon svarar på en annons för en kolonistuga som uthyres mot omvårdnad
och skötsel, och hamnar i Måneby. De efterföljande veckorna ska ge den återhämtning som Leyla längtat efter, trots att hon vet att hon inte kan hålla sig undan för evigt. Går hennes äktenskap att rädda? Vill hon ens det?
Även Agnes har livsavgörande beslut att fatta, men av ett helt annat slag.
Gröna ngrar sökes är en berättelse om utsatthet men också om kvinnors vänskap, levnadsvisdom och en trädgårds läkande kraft.
Omslag: Sofia Scheutz | Släppmånad: mars | Recensionsdag: 9 april | Sidantal: 288 | ISBN: 978-91-1-308128-1 

Inga kommentarer: