fredag 12 januari 2018

Dödstädning

Jag läser i SvD om dödstädning, dvs om att rensa bland prylarna innan man dör så att efterlevande slipper omaket. Eftersom vi inte vet när vi kommer att dö är det bäst att rensa kontinuerligt, tänker jag.
Att flytta med jämna mellanrum är ett himla bra sätt att tvingas rensa, särskilt om man flyttar till mindre  – jag, om någon, vet det. Jag kan även vittna om hur otroligt skönt det är att röja. Att inte äga mer än man behöver. Men jag är långt ifrån perfekt. Även i mig bor det en liten ekorre.

När vi skulle downsiza från 85 kvm till 54 kvm fick vi faktiskt panik och hyrde ett förråd där vi stuvade in kartonger och annat som vi skulle ta hand om sedan. När sedan var hade vi inte riktigt klart för oss men inte var det vid senaste flytten, när vi gick från 54 km till 49 kvm ...
Men idag vet jag att sedan är typ NU.

Om bara ett par månader ska min älskade stuga på Vätö säljas och det är hög tid att se över logistiken. Steg 1 blir att röja i det hyrda förrådsutrymmet för att få plats med saker från stugan som behöver mellanlanda någonstans i väntan på att flyttas ner till barnen i Linköping och till huset i Cerbère. Därefter är det dags att gå igenom samtliga utrymmen i stugan. Vad ska slängas/skänkas/sparas?

Detta har jag varit med om SÅ många gånger de senaste åren, jag vet vad som krävs. Det är bara att försöka lägga känslorna åt sidan och få jobbet gjort.
Vi börjar i morgon.

Inga kommentarer: