söndag 14 januari 2018

Förrådsrensning – del 1

Ännu en dag med gråväder och vi passade på att åka ut till förrådet som vi hyr för löjligt mycket pengar för att kolla vad som egentligen gömmer sig där.

Förutom barnböcker (som jag vägrar göra mig av med) och leksaker (som jag också vägrar göra mig av med) hittade vi kuddar, brev, diverse pärmar, fotografier, diabilder, lampor, köksmaskiner, glas och porslin, ramar, tavlor, sällskapsspel, lampor, dvd-skivor, cd-skivor, vhs-filmer från när barnen var små, julgranssaker, våtdräkter, en ryggsäck (oanvänd), vinterkängor (oanvända) och diverse linnen. 20 fulla flyttkartonger ...

Dessutom rymmer förrådet ett trädgårdsbord i teak och ett gammalt avlutat slagbord, golfklubbor (så gott som oanvända), diaprojektor och duk, 2 stora vita yllemattor, 2 viksängar, 2 speglar och en gammal symaskin. Samt jag vet inte hur många tomma, platta, flyttkartonger.

Vi måste rensa. Jag VET det. Men allt kan vi inte göra oss av med, vi måste också spara vissa saker.
– Fast sparas till vad? frågar T.
– Tills vi får barnbarn, tills flyttlasset till Frankrike går, tills barnen hämtat det de vill ha, svarar jag och ställer mig framför kartongerna, sträcker ut armar och ben så att inte T ska komma åt dem.

Det slutar med att vi kör 4 kartonger och viksängarna till återvinningen. T är nöjd och jag har ångest.